Kezdetek és már indul is minden. Kutyákkal a kompon, bankszámla, iskola

Ireland Cork

2017.augusztus  Cork

 

Július végén visszajöttünk Mo-ra. A gyerekeket, kutyákat, cicákat mindenkit összeszedünk és indulás vissza Corkba.

A júliusban Írországban vásárolt autóval jöttünk. 54 óra volt összesen az út. A kutyák és a macska jól bírták, a gyerekek kevésbé. 14 és 12 évesek de a kis helyen összezárva problémakör minden aspektusát megélhettük.

Cherbourg-Rosslare (Franciaország-Írország Stena Line )volt a komppal a választott útvonal. Ez kb 18 óra  a kompon. Fontos, hogy ha szeretne valaki pihenni akkor a füldugó-daedalon-kabin háromszögben gondolkodjon.

Nagyon hangos a komp, aki nem kedveli a hullámvasutat az egy-két levél daedalonnal menjen csak és kabint mindenképpen béreljen ha szeretne pihenni is a 18 órás út alatt.

KUTYÁKKAL a kompon választhat az ember, hogy bennt hagyja a kocsiban boxban kennelben csomagtartóban akármiben a kutyáját az ember vagy felviszi a fedélzetre a fedélzeti kennelekhez. A fedélzeti kennelek sima ketrecek amikben kb 15 kutyának van hely összesen.

Utóbbiaknál bármikor oda lehet menni a kutyádhoz. Kiveheted szeretgetheted, etetheted, itathatod, sétáltathatod a kb 1m x 20m-es erre alkalmas területen. Aztán takaríthatod is utána a pisi-kakit. A komp itt is hangsúlyozottan hangos ezért igen megterhelő az arra érzékeny kutyusoknál.

Nálunk egy 60kg-os cane corso és egy 15 kg-os border collie volt az elszenvedő fél. A cicát bent hagytuk a kocsiban a nagy kennelben. A kutyusokat felvittük a fedélzeti kennelekhez. 

Augusztus 12-én érkeztünk meg a bérelt farm házunkhoz végre valahára. 

PPS interjúra interneten a mywelfare.ie mygovid.ie oldalakon lehet regisztrálni és utána online intézhető majdnem minden.

A gyerekeket beirattuk a kiszemelt iskolákba, ehhez a helyiek és a landlordunk nagy segítségeket adott. 

Az iskolákból kellett kérnünk levelet, amolyan befogadó nyilatkozatot amikkel igazolni kellett, hogy a kiszemelt intézmény hajlandó felvenni őket, és ez a levél kellett a gyerekek pps számához is.

Gyereknek csak akkor lehetett intézni a pps számot ha nekünk a szülőknek már megvan.

A második héten munkába állt a férjem, vettünk még egy autót mert innen a farmházból a közlekedés nehézkes dolog. Autó nélkül majdnem lehetetlen. 

A biztosítás, az autós helyzet megérnek majd egy külön bejegyzést így ezt most hanyagolnám. 

Röviden a biztosítás megfizethetetlenül drága és újonnan érkezetteknek majdnem lehetetlen megoldani. Az autók árai viszont nagyon barátságosak és megfizethetőek mindenki számára.

Bankszámlanyitás:

 

Számomra nem világos az ír bankok hozzáállásának miértje az ügyfelekhez. NAGYON nehézkes itt bankszámlát nyitni. Míg Mo.-n ahhoz van szokva az ember, hogy a bankok vadásszák az ügyfeleiket itt olyan lehetetlen feltételrendszer elé állítják az embert amit nehezen fog fel vagy ért meg.

3 hetembe került minden olyan papírt és dokumentumot megszerezni ami végre lehetővé tette, hogy megnyithassunk egy ír bankszámlát végre.

1. útlvél vagy személyi igazolvány

2. proof of adress  Ez egy olyan közüzemi számla kell legyen ami a bérlő nevén van. Bérelt ház esetén nehezen kivitelezhető ugye hisz most érkeztem az országba. Úgy oldottuk meg, hogy előfizettünk egy internet szolgáltatást és a nevemre kötöttük a szerződést. CSAKHOGY mivel a bnkszámlát ugye mindekttőnk nevére ildomos nyitni házastársak lévén így ezen az internet szerződésen a nevet meg kellett változtatni.

Na ez  a procedúra tartott 3 hétig. Minden bankba bementem itt Macroomban és mindenhonnan elhajtottak. Nagyon kedvesen de elhajtottak :) Végül a BaNK OF IRELAND megkegyelmezett nekünk és 5 perc alatt nyitott nekünk bankszámlát

 

Hirtelen ennyi de biztos kihagytam sokmindent

 

Kérdezz ha szeretnél itt vagy facen

https://www.facebook.com/szegedi.agnes.1

 

Kommentek
  1. Én