Amit nagyon szeretek itt Írországban...

2017 szeptember . Amit Írországban már így az első hónap után is nagyon szeretek az az hogy....

Sziasztok

2017.szeptember

 

Amit már így az első hónap után is nagyon szeretek Írországban az az hogy.....

-Nagyon nagyon közvetlenek és kedvesek az emberek. A szomszéd néni sütit hozott csak mert szerette volna mondani, hogy "say Hello"  Én meg megpróbáltam vele viszont kedvesnek lenni ezért sütöttem almás pitét. Iszonyat szar lett ezért még bunkó szomszéd vagyok mert hát azt nyilván nem adtam oda neki. Ergo még semmit sem adtam.....ergo nem vagyok egyelőre túl kedves szomszéd.

-Aztán az is nagyon nagyon szuper hogy meghívtak a szülők péntekenként kávézni a Macroomi Castle Hotelbe. Ez a helyi tradíció péntekenként. Ahogy mondani szokás pénteken itt már a fű se nő. Csütörtökön enjoy the weekend van már.

-A landlordunk és a felesége Patrick és Orla mindenhova elvittek és megmutatták mi merre van hol a legolcsóbb a gumi a kocsira, meg az iskolák hol vannak a gyerekeknek. Megemlítettem, hogy szeretem a növényeket erre 1 óra múlva idejött egy kertész. (mondjuk azóta se láttam:)) Elkísért az igazgatónővel való első találkozásra, meghívtak magukhoz teázni is. A gyerekeik 4 lány átjöttek kicsit ugrálni Szonjával a trambulinon.  Bemutattak minket mindenkinek akivel csak találkoztunk.

-Mindenki mindenkinek integet és dudál. A duda itt a HELLLOOO kifejezés helyett működik a forgalomban. Kissé más a jelentése a dudálásnak szép Mo.-n szóval először nem értettük miért dudálnak láthatóan feleslegesen míg rá nem ébredtünk erre a tényre. Köszönnek a dudával. Integetnek ha elmész a házuk mellett, integetnek ha ők mennek el a te házad mellett. Integetnek ha kikerülöd az út szélén és nem hajtasz át rajta:):)  Integetnek ha lassan mész és integetnek ha gyorsan mész. Ha a mi kis házunk előtti utcácskában kutyát sétáltatunk aki ott jön általában megáll és vált velünk pár szót. De mindenképp integet:):)  Van ennek az integetésnek és köszönésnek egy olyan pszichés jelentése ami jó érzéssel tölt el. Ha valaki köszön neked vagy integet akkor az a kedvesség egy jele, a tisztelet egy jele hisz valamilyen formában üdvözöl téged. Ez olyan melegséggel és jó érzéssel tölti el az embert. Legalábbis engem igen...

-Mindig minden mindenkinek ráér. Ezt úgy kell elképzelni, hogy otthon azt mondják neked vidd be ezt meg ezt a munkahelyedre akkor te másnap beviszed. NNNa itt ez kb 2 hét. Nem sürgős semmi sem. NO PROBLEM. Senki nem siet senki nem rohan. Az iskolába az első nap elvittem Szonját 8:45-re de senki nem volt még ott ezért elkezdtünk izgulni, hogy elkéstünk. Hát pont fordítva történt. 9:00-kor nyitják csak ki az iskola kapuját. Mire minden gyerek megérkezik, befut az iskolabusz is az kb 9:15. Elkezdenek tanulni is kb 9:30. Nem sietnek nincs feszültség nincs rossz érzés semmiért. Nem idegesek nem feszültek nincs miért.

-Szeretem az iskolákat is. Van fiú, lány és vegyes educate together iskola is. Pedagógiailag a together-t tartom normálisnak. Ez azonban egy erős tradíciókkal megáldott ország . Cork egy kis vidéki város ráadásul úgyhogy sok az egyházi iskola. Az egyházi iskolák pedig vagy lány vagy fiú iskolák. A tananyag nem annyira lexikális inkább hasznos. Középiskolában tanulnak businesst a gyerekek. Nem nyomják agyon őket magolni valóval meg felesleges ismeretekkel. Viszont modernek az épületek és felszereltek.

-Nagyon szimpatikus az egyszerűsége és pozitív attitűdje az embereknek. Mosolyognak mindig, kedvesek egymással és az újakkal is. 

-Nem szemetelnek az emberek. Bár a szemétszállítás nem olcsó mégse dobálják el úton útfélen a szemetes zsákokat és nincsenek illegális szemétlerakatok az erdőkben.

-Szeretem, hogy nincs más választásom mint átvenni tőlük a lelassult életmód minden rezgését és érzését. Szeretem, hogy nyugodtabb vagyok és kiegyensúlyozottabb. Szeretem, hogy itt nincs annyi elvárás irányomban mint azt megszoktam.

-Szeretem, hogy itt a Lidl-be is elmehetek pénztárosnak ha szeretnék. Elküldenek 1 hét tréningre amit már fizetnek és utána beülhetek a kasszába. Itt minden pozícióra lehet jelentkezni legfeljebb kell egy kis továbbképzés hozzá. Több a lehetősége itt egy fiatalnak elhelyezkedni.

 

 

 

Kérdezz itt vagy facen

https://www.facebook.com/szegedi.agnes.1

 

 

Kommentek
  1. Én